10 Voordelen van droogijsstralen

10 Voordelen van droogijsstralen

Een droog reinigingsproces: Droogijsreiniging is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit CO2 bestaat en dus verdampt als het met het oppervlak in aanraking komt. Er komt dus geen droogtijd aan te pas.

Geen afval: Het proces laat geen afvalproducten achter. Alleen de aanslag die verwijderd is, moet opgeruimd, opgezogen of gerecycleerd worden.

Milieuvriendelijk: Bij droogijsreiniging worden geen chemicaliën gebruikt en het proces is daardoor volledig gifvrij. Er zijn bijgevolg ook geen extra kosten verbonden aan het verschroten van straal- en oplosmiddelen.

Zacht: Droogijsreiniging is niet abrasief en heeft geen agressieve inwerking op het te reinigen oppervlak. Zolang het oppervlak harder is dan het vuil, is de kans op beschadigingen uiterst gering.

Hogere productiviteit: In de meeste gevallen zijn de machines on line te reinigen. De uitvaltijd wordt bijgevolg verkort omdat de tijdrovende demontage en navolgende montage overbodig zijn. Productiestilstand wordt beperkt waardoor de economische meerwaarde van dit gegeven de zuivere reinigingskost dikwijls overtreft.

Efficiëntie: Dankzij de verschillende spuitmonden (nozzles) en reinigingssnelheden zijn zelfs moeilijk toegankelijke plekken te reinigen.

Kostenbesparend: Kortere uitvaltijd, verhoogde productiekwaliteit, reinigen zonder demontage, lagere loonkosten voor reiniging, milieubelastende stoffen overbodig,… om al deze redenen is de terugverdientijd kort.

Veilig: Droogijs is niet-geleidend en vonkvrij zodat er geen risico is op elektrocutie, kortsluiting of explosie. Droogijs is bovendien niet-toxisch zodat het geen gevaarlijke sporen nalaat en is in regel met de huidige milieu-, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Ontsmetting: Dankzij het bacteriedodend effect van CO2 neemt de bacteriegroei sterk af. Dit is vooral interessant voor de voedingssector en de farmaceutische industrie.

Diversiteit: Dankzij haar veelzijdig karakter is droogijsstralen een geschikt alternatief voor een onbeperkt aantal toepassingen. Voor sommige toepassingen is droogijsstralen zelfs het enige alternatief.


Enkele realisaties

droogijsstralen realisatie droogijsstralen realisatie Renson droogijsstralen realisatie stas

Terug naar boven